Los angeles

Så häromdagen så pratade min roomie, Kat, om att hon och hennes kompis skulle åka till Los Angeles över helgen och jag kände att det vore kul, och bra för mig, så jag frågade om jag också fick hänga med. Det fick jag, och i skrivande stund så sitter vi i bilen, tillsammans med en tjej från Isla Vista som skulle ha skjuts till LA.

Celine, den andra tyska tjejen fyller 21 år på söndag så vi ska fira henne och vara turister ända tills på måndag och jag ser verkligen fram emot helgen. Vi ska på hike, vi ska festa, vi vill se Hollywoodskylten och massa mer. 

Sen sist har jag hunnit en till hike i Santa Barbara, jag har åkt partybussen till Down Town Santa Barbara för att gå ut på en av nattklubbarna där och det kan ju varit en av dom bättre utgångarna som jag haft, jag har varit på fotbollsmatcher och kastat tortillas, Jag har varit på snow clubs fest där dom festar i mössor och skidglasögon i 20 graders värme, och jag har suttit på tal och druckit öl och diskuterat Europa välfärd och invandringspolitik med en oförstående amerikanare som nämligen visste att 95 % av alla som kommer till Tyskland och Sverige bara gör det för att få bidrag och inte jobba. Men samma kille hade aldrig hört talas om Robbie Williams så han var nog lite konstig. 

Och förra veckan så var jag med på något som heter hitch n’ hike wet wednesday vilket innebar att man åker ner till Santa Barbara yacht club och blir ”uppplockad” av ett seglingcrew och så får man åka mer på segelbåten under ett segelrace som dom har varje onsdag. Jag och en tjej, Ingrid, hamnade på en båt med 6 äldre damer och herrar, uppskattningsvis 60-75 års ålder, och fick åka med på deras båt. Vi lärde oss lite om segling och fick slänga oss från sida till sida av båten och försöka undvika att bli träffade av bilen när vi skulle parera vikten i vändningarna. Det var stundvis lite stressigt  men samtidigt helt fantastiskt att vara ute och segla i solnedgången och se delfiner. Det var värt alla blåmärken på höfterna och brännsår på knäna. Efter seglingen så blev vi medbjudna in i klubbstugan där de flesta team samlades och åt middag och hade prisutdelning. Vi kom tvåa o vårt race och fick behålla glaset som bevis för detta. Det var en riktigt bra och trevlig kväll, är så glad Att jag hängde med på det. Ett tag så tänkte jag hoppa över det för att jag hade skola och fick stressa en del till bussen för att hinna men så tänkte jag på vad Matthew sa innan jag åkte och det var att man inte ska säga nej till att hänga med på något. Bra råd. 

Sen får jag väl lägga till att jag pluggar ganska mycket också. Jag har haft min första skriftliga inlämning, min första midterm (prov), och min första ”in-class writing”. Nästa vecka har jag mitt första quiz så det gäller att ligga i. Men jag gillar systemet här mer än hemma. Hemma har vi ju en tenta för varje delkurs, men här så utgör en midterm kanske 20 % av det totala betyget och så har du 3 sånna och en lite större finalexam som utgör 40 % av betyget och sen så räknar dom ihop dina poäng/betyg och så får du ett betyg. Man betar av lite i taget med andra ord. 

Jag har det otroligt bra, spenderar kanske lite för mycket pengar på äventyr (som den här resan till LA), men det känns värt det. Har jag haft ett bra år när jag kommer hem så är det värt att ha ett barskrapat konto. Men allt flängande hit och dit gör mig trött också och en av tjejerna som jag bor med kommenterade igår hur mycket jag gör och hur jag aldrig är hemma. Dom första veckorna så tänkte jag att det skulle lugna ner sig, men nu har jag insett att det nog inte gör det. Men fy så roligt jag har. 


Just nu: i baksätet av en bil på väg mot Los Angeles
Utsikten som man stundvis har på Highway one. Jag önskar ofta att jag hade haft min systemkamera med mig, eller i alla fall något bättre än mobilen. Men det går ju ändå inte riktigt att visa er hur vacker det är, man måste liksom vara här och uppleva det.
Från igår på bussen down Town. Så fina vänner man fått ändå.
Hike på väg upp till inspirational point
Där vi tittade på solnedgången. Otroligt fint var det. Och den lilla udden som man ser på vänster sida är Isla Vista och campus. Den lilla smala udden som sticker ut alltså.
Och så jag. Uppenbarligen glad
Fotbollsmatchen, gaucho mötte sina rivaler som heter cal polly. Det är så häftigt med skolans sammanhållning under event som dessa, alla sånger och hejarramsor.
Hittade ett nytt favoritställe på biblioteket. Det är är fjärde våningen.
I chatten med svenskarna så har vi börjat göra memes utav bilder på varandra och internskämt. Jag önskar jag kunde visa alla, men ni skulle nog tyvärr inte riktigt förstå exakt hur roliga vi är. Men jag kan dela med mig av den här godingen från en kväll i biblioteket när jag mest ville ge upp på livet. Ellinors text är ju ganska klockren.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0